Začal sa Svetový týždeň modlitieb

13.01.2013 Bratislava

Bratislava 13. januára (TASR) - Spoločným stretnutím a modlitbami veriacich šiestich evanjelikálnych cirkví v chráme Reformovanej kresťanskej cirkvi v Bratislave sa dnes na území hlavného mesta SR začal Svetový týždeň modlitieb Evanjelickej aliancie (EA). Jeho hlavnou témou je - Kráčať s Bohom.

Veriacich privítal hlavný duchovný Reformovaného zboru v Bratislave prof. Imrich Peres. Prítomní boli zástupcovia Reformovanej kresťanskej cirkvi (kalvínskej), Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ECAV), Kresťanských zborov, Cirkvi bratskej, Bratskej jednoty baptistov a Evanjelickej cirkvi metodistickej.

Témy týždňa modlitieb pripravujú každý rok veriaci z inej krajiny EA. Pre tento rok to boli pracovníci nemeckej a rakúskej evanjelickej aliancie.

Veriaci zúčastnených cirkví sa dnes modlili napríklad za mier a pokoj na celom svete, za dohodu medzi veľmocami a štátmi, aby nevznikali konflikty, za krajiny postihnuté prírodnými katastrofami, nepokojmi a vojnami, za skončenie hospodárskej krízy vo svete, v Európskej únii a na Slovensku, za múdre riešenia problémov EÚ.

Počas Svetového týždňa modlitieb od 13. do 20. januára 2013 sa veriaci budú modliť aj za Slovensko, za pokoj medzi politikmi, stranami a národnosťami v SR, za parlament, vládu a prezidenta, za školstvo, zdravotníctvo, súdy, väzenstvo, sociálnu oblasť, za primátorov a starostov, za mladé rodiny, dôchodcov, za deti a mládež doma i vo svete, za chorých, nezamestnaných a bezdomovcov, za ochranu Slovenska pred prírodnými katastrofami.

Evanjelická aliancia v Bratislave požiadala veriacich o poskytnutie teplého šatstva pre prepustených väzňov, aby sa pre zimu nevracali do väzenia. Navrhuje zbierku v Bratislave venovať na seminár pre prácu dobrovoľníkov s väzňami a ich rodinami, aby deti nestrácali otcov a otcovia zázemie rodiny.

V pondelok 14. januára sa stretnutie a modlitby veriacich uskutočnia v evanjelickom kostole na Panenskej ulici 28, v ďalších dňoch v modlitebniach Kresťanských zborov, Cirkvi bratskej, Bratskej jednoty baptistov, vždy o 19.00 h. Záverečné stretnutie bude v nedeľu 20. januára o 17.00 h v evanjelickom Novom kostole na Legionárskej ulici.

Aliančný týždeň modlitieb sa koná na rôznych miestach Slovenska.

Evanjelická aliancia organizuje modlitebný týždeň už vyše 150 rokov vo viac ako sto štátoch. Svetový týždeň modlitieb získava z roka na rok väčšiu podporu.
 

Vyberte región